Gästbok
penna
Skriv gärna i gästboken.
(Föregående sida (den 36:e) hittas här, och nästa finns här)
Eva-Lenas Loggia

  Trevlig hemsida!! Jag älskar fotboll!!
Yrjö Toivonen
Bäst just nu: Fotboll!
Värst just nu: Ishockey!
- Mon Dec 28 21:18:16 2009

Då måste du ha blivit besviken här...
Eva-Lena


Hej på dig!
Long time sen jag var här - hur har du det?!
Bara gott hoppas jag. Jag har haft en underbar sommar med Gudinnevecka i Norrland, Medeltidsvecka i Visby och en hel del annat.
Har nu äntligen fått min bok utgiven "En kvinnas hemlighet" och varit i radion också :)
Kram på dig och önskar dig en fin helg!

Ingela
Bäst just nu: jag mår bra
Värst just nu: inte något alls faktiskt
Villa i Dalarna, - Thu Sep 3 16:15:24 2009

Oj, nu var det rejält längesedan jag uppdaterade på hemsidan! Hoppas jag hittar tillbaka till den inspirationen snart igen.

Skönt att höra att din sommar var fin, då har du många minnen att vila i under vintern om det blir mörkt och kallt. :=) Själv var jag inte iväg på något alls den här semestern, faktiskt, men det var skönt det med.

Grattis till din fina bok, vad kul att du fått den utgiven! Och Jag får fundera på om den kanske kan vara något för mig, jag har provat men inte tyckt det om andra sådana böcker. Men vi alla är ju unika med våra personliga insikter, som kan ge oerhört mycket inspiration om de bara hamnar hos rätt mottagare. :=) Och så har vi ju det här med nyfikenheten... den övervinner mycket tveksamheter. Hihi! Lycka till med allt!
Eva-Lena


Hej!
Har uppkörning i Borås snart, tänkte om du kunde hjälpa till med tips! =)
Undrar om vägrana dom brukar köra på osv! hade vart grymt om du kunde hjälpa mig med lite tips. Skall ändå förbi Borås i veckan!

Tack så länge

Mvh Johan

Johan
GBG, - Thu Aug 20 23:08:56 2009

Jag hade gärna tipsat dig om jag hade vetat något, men i Borås har jag inte kört mycket och har heller ingen aning om hur de kör upp. Men om du bara fokuserar på det du gör - flyter med i nuet - istället för att fokusera på det du är rädd för att göra, så går det säkert jättebra! Det är det enda du ska tänka på, är mitt tips, helt enkelt. Lycka till!
Eva-Lena


Har du besökt min favoritaffär, "ICA Focus" i Gårda? De har ett stort sortiment av bröd och ett riktigt bageri. Till skillnad från de flesta ICA-butiker vars "butiksbakade" bröd är halvfabrikat.
Per Arne <perarnepost@hotmail.com>
Bäst just nu: Alla fynd som jag gör i soprummet.
Värst just nu: Fläkten i datorn, som gör mig galen.
Göteborg, - Fri Aug 7 02:15:02 2009

Ja, där har jag ju varit. Men jag minns inte hur noga jag spanat in brödhyllorna. Det är i alla fall en välsorterad butik, kanske den bästa i stan när det gäller grönsaker, t.ex. :=)
Eva-Lena
.


Jag har hela tiden skrivit blogginlägg rätt långt efter att jag läst i boken.

Jag upptäckte den också rätt sent. Köpte den på B, som är ett annat B än jag försöker styra andra till. :)

Jag har sedan snart en vecka läst ut boken och jag är kluven.

Jag tror vi är rätt överens, kanske kommenterade jag längre fram eftersom jag var längre i läsandet än bloggandet. Jag har svårt att första många i boken. Men, som jag skrivit, så får främst inte ihop föräldrarnas agerande i samband med barnets försvinnande. Mobiltelefoners fördelar, tystnadsplikt, låsande av dörrar, lämna sin bostad.....Finns rätt mycket att fundera på.

Åsa <asamagnusson1000@gmail.com>
Malmö, - Tue Aug 4 20:26:07 2009
Halsningar fran Swakopmund
jes
goteborg, - Wed Jul 29 16:46:14 2009

Hoppas du gillar vad du ser av trakterna däromkring! Det ska bli spännande att få se dina bilder sedan.
Eva-Lena


Oj - så nostalgisk jag blir! Mina två första bilar var Saab 96:or. Och min första isträning (inkl körning på små skogsvägar i rallystil) gjordes i broderns Saab. Var Saab-frälsta hela högen. Carlson på taket var store idolen och allt var bara roligt!
Storebror och Lillebror. Dem hade jag helt glömt bort - sådana minnen. Och tänk, du. Anne tillbringade många biltimmar i en exakt likadan bilstol med ratt (jojo - intelligensen var inte större än så *s*). Tack för nostalgitrippen. Härligt.

Barbro
Bäst just nu: Sommaren
Värst just nu: Att vänta på semestern
Göteborg, - Mon Jul 20 23:56:53 2009

Jaha, vad kul! Och jättespännande för mig att få läsa om dina Saab-minnen här! :=) Carlsson var på Saab-museet och signerade fina planscher med illustrationer av alla modeller. Han verkade pigg, glad och ödmjuk. Bilbarnstolen verkade däremot ganska farlig - men ungarna gillade den säkert skarpt!
P.S. Det finns nog bara ett exemplar vardera av "Storebror" och "Lillebror".
Eva-Lena


Hej Eva-lena! Gillar din sida om intuition.:) hälsningar Fia
Fia von Brömssen <romantiker_1@hotmail.com>
Fagersta, - Fri Jun 12 09:59:53 2009

Vad trevligt. Tack!
Eva-Lena


Som musikskapare vet jag ju hur mycket jobb som ligger bakom. På min senaste CD har varje spår tagit 5-10 timmar att spela in. Det fattar inte ungdomarna.
Per Arne <denhardu@redan.ju>
Bäst just nu: Att min B-uppsats äntligen är färdig.
Värst just nu: Att jag har ont om pengar.
Göteborg, - Sun May 24 17:18:25 2009
Oooooh, vilken härlig bild på dig och barnbarnet.
Nina
- Sat May 23 13:20:47 2009
Bra inlägg! De försvarar sig ju alltid med att när de stjäl en låt eller en film så finns den ju fortfarande kvar, men jag läste nyligen att Paul McCartney kom med en bra liknelse. Han sa att illegal fildelning är som att tjuvåka på bussen. Dte hålle rjag med om. Bussen finns ju också kvar, trots att man åker utan biljett, men om alla tjuvåker finns snart ingen kollektivtrafik och om alla laddar ner olagligt så har snart ingen råd att producera musik och filmer.
Per Arne <perarnepost@hotmail.com>
Bäst just nu: Bofinken som sjunger.
Värst just nu: Ekonomin.
Göteborg, - Wed May 20 00:39:22 2009

Det var en bra liknelse; att tjuvåka på bussen. Tillslut finns det ju inga pengar kvar till tjänsten som alla vill ha men kräver att få gratis, det är så jag också tänker. Och om allt som man "tycker är för dyrt" skulle bli lagligt att stjäla, skulle i praktiken precis allting "vara för dyrt" för minst en grupp i samhället. Därmed skulle allting vara lagligt att stjäla med den filosofin. Men det funkar ju inte.
Eva-Lena


Hm - den stora bock-kranen var väl det som flög för mig. Men den är ju inte aktiv längre. Kanske vi har fler?
Barbro
- Thu May 7 00:26:40 2009

Du har helt rätt! Fast numera sitter det en docka uppe i hytten! :=)
Eva-Lena


Kan det vara en kranförare i aktion kanske?
Barbro
Bäst just nu: Våren - solen - ljuset
Värst just nu: Just nu? - allt känns helt OK :-)
Göteborg, - Tue May 5 22:38:51 2009

Tänker du på en byggkran, kanske?
Eva-Lena


Specialaren låter superduperkul.
Levent och jag pratade om nåt liknande förra året och nu blev vi bägge sugna på att verkställa det och ha såna där aktiviteter vi med. Din notering fick oss att handla istället för att bara ha det i tanken. Så ett stort tack. Tavlan ... jag tycker den är fulsnygg på ett konstigt sätt men så gillar jag också en del 70-talsstil.

nina
- Sat May 2 15:08:30 2009

Ja, det är jättekul med specialare! Både att det blir av att man gör lite andra saker än vanligt, och att överraska varandra. Berätta gärna om något som ni gör sedan, ifall du vill. :=)
Eva-Lena


Det var en kul idé med "Specialaren"! Tror jag/vi ska prova det faktiskt även om det krävs lite planering. Det ger lite liv och spänning när man har småbarn!

Ha en bra valborgsmässoafton!
Hälsningar Carina

Carina
Luleå, - Thu Apr 30 10:18:58 2009

Ja, specialare kan både vara enkla eller kräva viss planering. Även det enkla blir en trevlig överraskning för den andre, ett litet avbrott från den vanliga vardagen.
Eva-Lena


Var i "blomman av min ålder" = hade småbarn och livet var som intensivast (enligt min åsikt)på 70-talet. Jag gillar INTE heller din tavla. Men, som sagt - smaken är "klöven".
Men OJ! - ett så mysigt initiativ det där med specialare. En mycket kul idé. Tackar för att du vill dela med dig!

Barbro
- Mon Apr 27 10:43:50 2009

Jag fick tipset att köpa en begagnad tavla att hänga där istället, så jag har varit på "Myrorna" och tittat lite. Ska gå dit igen, för där kan nog finnas fin konst också. :=)
Eva-Lena


Hejsan! Gläder mig att du hittat rätt när det gäller din lägenhet. Det är viktigt att trivas med sitt hem, både insidan och utsidan och grannarna.
Det där med att renovera det redan nyrenoverade, det är en verklighet när man - som vi - bor i en bostadsrätt. Speciellt i ett "omflyttningsområde". Man köper relativt billigt (ej populär stadsdel) och bor väldigt billigt medan man sparar pengar några år och köper sedan hus. Fullt förståeligt och förståndigt, tycker jag.
Men, tyvärr så innebär det också att man anser sig vara tvungen att förbättra lägenheten - alltså börjar man med att borra, slipa, riva och bygga om kök och badrum, flytta garderober och vem vet vad. Men låter gör det. Ständigt. En borrmaskin i ett betonghus - alla vet hur det låter.
Så - att renovera det som renoverades för något eller några år sedan - det görs! Jag lovar. Vi bor i höghus - många flytt - många renoveringar - många borrmaskiner!!!
Åh - så skönt att du pratade om lägenheter - nu fick jag luftat mig en stund. Fast egentligen ville jag ju bara önska dig en riktigt riktigt Glad Påsk!
Kram Barbro

Barbro
Bäst just nu: Våren
- Thu Apr 9 21:32:40 2009

Ja, det är mycket med det inredningstekniska! Alla har ju sin smak dessutom. Men renoveringar i bostadsrätter är ju mer förståeligt än att man renoverar en nyligen helrenoverad hyresrätt, som det var frågan om på Sten Sturegatan...
Eva-Lena


Jag promenerade från mitt jobb till busshållplatsen vid den stora leden när manifestationen ägde rum och det var nästan lite läskigt med mörkret! Den i vanliga fall upplysta Svartöleden var becksvart och bilarna hade helljuset på när det var möjligt.
Tycker ditt vardagsrum känns harmoniskt. Själv är det full fart men jag planerar att lägga ut lite bilder som du efterlyste. Kameran är dock på annat håll. Vi är mer än nöjda med tapetsering och målning och nu trivs vi ännu bättre.

Allt gott så länge!
Hälsningar Carina

Carina <carinaronn@hotmail.com>
Luleå, - Thu Apr 2 14:40:26 2009
Har DU varit på ishockey...? Då finns det hopp för dig också!
Per Arne <perarnepost@hotmail.com>
Bäst just nu: Trollen i bokhyllan
Värst just nu: Dammråttorna under sängen
Göteborg, - Sun Mar 29 21:21:43 2009

Det dröjer nog 20 år tills nästa gång också. Jag tycker de "dribblade" och passade bättre förr, nu är det mycket slumpmässiga grejor och de kommer inte i rätt vinkel varken med åkandet eller skotten, även om de har möjlighet. Ofta gungar de omkring på rumpan också, eller är elaka mot varandra. Det är lite sandlådespel; jag är mer intresserad av taktik och teknik. Att det ska vara snyggt. Men många tyckte matchen jag såg var väldigt spännande och bra. Och visst, det var rätt OK i andra perioden, det var det. Men ändå inte värt priset.
Eva-Lena


Hej
Nyligen tagit mc-kort och undar vad man som tjej kan träffa andra likasinnade?
Har letat en del på nätet men inte hittat något direkt i Göteborg.
Hitta din sida som var väldigt informativ, vet du kanske var man som tjej kan träffa andra tjejer som kör mc?
Tack Susanne

susanne slosar <slosar@spray.se>
Bäst just nu: vår, åka mc
Värst just nu: grus,
angered, - Wed Mar 18 20:04:45 2009

Det finns säkert fler mc-tjejgrupper i Göteborg, men den som jag hört talas om är Tjejligan
Eva-Lena
.


Jag läste din berättelse om katten Jessie... väldigt fint skrivet och jag tror många kan känna igen sig i hur du kände för din lilla katt. Jag ville egentligen bara dela med mig av ett tips för att få i en sjuk katt medicin, som i alla fall har fungerat på mina katter. Blanda pulvret med lite yoghurt/grädde eller leverpastej - ngt de tycker om - och smeta det på kattens framben. Även fast katten är sjuk vill den tvätta bort sånt stort "smuts" och får då i sig medicinen...
Alina Les
- Sun Mar 8 12:01:21 2009

Tack för tipset, det tror jag funkar jättebra för många!
Eva-Lena


Jag har nu antagit din utmaning!
http://lapsangsfunderingar.blogspot.com/

Per Arne <perarnepost@hotmail.com>
Bäst just nu: Smaken på teet
Värst just nu: Att datorn krånglar ibland
Göteborg, - Tue Mar 3 22:37:24 2009

Kul att läsa! Vad var det för te du avnjöt, förresten?
Eva-Lena


Utmaningen antagen. Men mest skriver jag för att jag är nyfiken på Urban. Hur mår han - hur går han?? Anne och jag var på Media Markt i söndags. Där hade de en självgående dammsugare. "URBAN" hojtade Anne, som kom ihåg namnet. Jag lät mer "Åh titta - där är en så'n där... du vet" Hm
Barbro
Göteborg, - Tue Mar 3 21:20:09 2009

Urban fick jobba för första gången på många veckor nu i helgen (7/3). Det har ju varit så mycket kartonger överallt före och efter flytten att det liksom inte gått att dammsuga på ett enkelt sätt. Men nu börjar det ju likna ett hem här. Han jobbade på rätt bra, men fastnade under soffbordet en gång och skrek på hjälp... bäst att alltid vara hemma när han dammsuger. ;=)
Eva-Lena


Hej jag måste säga att det är mycket intressant, flyttstädning är ej skoj.
Peter Fredrikson <rollo@hotmail.com>
Bäst just nu: apan ola
Värst just nu: värmeböljan
Svenljunga, - Wed Feb 25 15:34:41 2009

Nej, usch för flyttstädning! Har fortfarande inte städat klart allt från den förra hyresgästen i den nya lägenheten... pust! Skönt att vara av med den gamla lägenheten nu i alla fall! :=)
Eva-Lena


Nu är de där rummen inte tomma längre...och vi som bar möbler och kartonger har fortfarande känningar i armarna.
Per Arne <perarnepost@hotmail.com>
Bäst just nu: Semlor
Värst just nu: slask
Göteborg, - Tue Feb 24 23:48:30 2009

På tal om semlor, som du tyckte var bäst just då, så har jag ätit semla idag (söndagen den 8/3), inte så långt efter Ordbrukarmötet då vi också åt semlor. Mums!
Ja, det var väldigt tacksamt med så bra flytthjälp som jag fick! Hoppas alla muskler har återgått till skonsam obefintlighet igen. Hihi! Så är det i alla fall för mig. :=)
Eva-Lena


Jag gillar din sektion om drömmar, den är så mysig och mild!
Drömmar <tim@gurka.se>
Bäst just nu: Livet
- Mon Feb 23 19:57:03 2009
OOOOja - det där med att få göra två flyttstädningar - det kan jag allt om. Och anser mig vara petig och noggrann. Kan med stolthet säga att vid sista flytten (hjälpte dottern) så fick vi beröm av hyresvärden efteråt. Att dottern skurade om både spis och badrum efter jag tyckte jag var klar - det är en annan historia. Tror jag får byta glasögon - hm.
Barbro
Göteborg, - Tue Feb 17 19:55:10 2009

Hihi! Jag tror att det kanske var likadant med den förre hyresgästen i min nya lägenhet. Han ville nog inte se något. ;=)
Eva-Lena


Även jag har mindre bra erfarenheter av tidigare hyresgästers städning, tyvärr. Kylskåpet är en "klassiker".
Flyttar ni ihop? Vet inte om jag läst att du ska flytta. Vi ska tapetsera i kök och matrum nästa vecka, känns kul det också!

Allt gott från Carina

Carina <carinaronn@hotmail.com>
Bäst just nu: Tofupill :)
Värst just nu: Förkylningen sitter i fortfarande
- Tue Feb 17 08:29:06 2009

Jag fick lägenheten med bara två veckors varsel, fast jag hann ju inte flytta in direkt utan har väntat tre veckor till. Får se hur det blir i framtiden med eventuellt samboende, nu flyttar jag in på egen hand.
Kul med tapestering! Det gör ju mycket hur man trivs med väggarna.
Eva-Lena


När mitt kylskåp avled förra våren och jag fick ett nytt, så hittades bakom det gamla en flaska likör med lite innehåll (fortfarande drickbart). Den flaskan var inte tappad av mig, så den var minst åtta år gammal.
Per Arne <perarnepost@hotmail.com>
Bäst just nu: Att jag äntligen är så gott som frisk.
Värst just nu: Att det är så mycket månad kvar i slutet av pengarna.
Göteborg, - Tue Feb 17 00:52:34 2009

Nej, det är inte ofta folk städar bakom kylskåpen, så kanske är det bara nyttigt att flytta lite då och då så det blir gjort. ;=) Undrar om likören var god.
Eva-Lena


Det blir ganska effektfullt ibland om man tar med blixt med kort räckvidd så där mitt ut i natten. Och lite rött hittar man allt i bilden.
Jah Hollis <ake-hollis@telia.com>
- Fri Feb 13 23:15:15 2009

Ja, det kan bli fräckt med blixt i sådana mörka miljöer där det finns en del fina färger från början, på avstånd. Men oftast brukar jag försöka undvika blixt för det blir så plastiga reflektioner.
Eva-Lena


Usch det är inge kul om saker försvinner från datorn sådär. Jag fruktar den dagen när min dator kommer lägg av. Jag ska köpa ett externminne så snart jag känner att jag har råd med det.
Emma
Karlskoga, - Fri Feb 13 21:50:34 2009

Ja, usch, back-up! Jag har slarvat med att göra back-up:er hemma länge nu. Ska köpa en extern hårddisk. Snart. Någon gång. ;=)
Eva-Lena


Jag tror jag ska skriva en egen "tyckarbok" om hur jag tycker - så tycker alla som jag sedan - och DET tycker jag är bra! F ö tycker jag som du. (Förlåt - hosta snuva och feber / tyckeriet har gått i stå) Lycka till med flytten!
Barbro
Göteborg, - Thu Feb 12 20:44:32 2009

Det tycker jag du ska göra! :=) Hoppas du förresten är helt av med hosta osv nu...? Vad många det är som är/varit sjuka den här vintern!
Eva-Lena


Sedan urminnes tider har personer först hittat på en åsikt och sedan letat i Bibeln efter stöd för den. Om man letar tillräckligt länge i Bibeln så kan man hitta stöd för alla åsikter som finns.
Per Arne <perarnepost@hotmail.com>
Bäst just nu: Min nyfådda digitalkamera!
Värst just nu: Att jag fortfarande hostar lite.
Göteborg, - Thu Feb 12 01:21:57 2009

Du har säkert rätt. Ungefär som att Bibeln vore bevis nog för sanning, att allt är sant om det bara står däri. Också en intressant synvinkel.
Eva-Lena


En rolig filmsnutt både hustrun och jag skrattade och blev påminda om vår förra katt Nettan.
Egon <egon@aol.se>
Bäst just nu: vädret
Värst just nu: knät
Göteborg, - Tue Feb 10 21:27:01 2009

Ja, visst är den himla rolig! Fast den där katten glömde ju bort att killa honom under fötterna också. ;=)
Eva-Lena


Jag tänkte på ananasglass som var en av de godaste glassarna jag ätit, 5 år sedan i Göteborg.

Hoppas du njutit av öl!

Åsa <asamagnusson1000@gmail.com>
Malmö, - Sat Jan 17 18:27:52 2009

Jag fattade först inte vad du tänkte på när du skrev om glassen... *knorrar åt mig själv*... hoppas du hade en jättebra dag!

De har inte någon rolig öl på det där stället, det är mest skyltningen man kan ha roligt åt. Käkade pizza där och tog en "pint" till. Ljudnivån var på 94 dB på tio meters avstånd från ett annat sällskap. :=) Nej, därifrån ska man hämta hem mat istället, och då är det riktigt prisvärt.
Eva-Lena


Härligt naturliga bilder. Men oj! kom han verkligen ut från ett sjukhus, mannen med gipset???
Barbro
Bäst just nu: ledig
Värst just nu: sjuk
Göteborg, - Sat Dec 27 19:31:22 2008

Inget sjukhus, men någon slags vårdcentral. Nej, det ser ju inte klokt ut.
Eva-Lena


Jag hade gärna haft en dammsugare som sög när jag inte behövde vara närvarande, gillar inte ljudet.

Däremot håller jag med kommentaren här nedanför, jag tycker de är dyra med tanke på att de ändå inte fixar hela jobbet. Det är ju inte de fria ytorna som är jobbiga och tar tid, utan det andra.

Fast jag tycker de självgående är kul att titta på. :) Så istället för att göra det tråkiga jobbet själv, kan jag ägna dammsugstiden åt att kolla när den går omkrng på golvet.

Jag tycker jag blir mer och mer anti prylar, ändå så är det fullt hemma. Fattar inte var alla göra av alla sina saker.

Önskar dig ett fint och halverat dammsugarår 2009! Innan dess önskar jag dig fina juldagar.

Åsa <asamagnusson1000@gmail.com>
Malmö, - Thu Dec 25 13:01:15 2008

Nu har jag använt roboten för första gången och kunde inte låta bli att titt som tätt kolla vad den gjorde. Den är hemtrevlig på något sätt. Men jag håller samtidigt med dig. Vill inte heller ha en massa prylar.

Tack för nyårsönskningarna. Jag önskar dig och alla andra som läser här ett riktigt bra 2009.
Eva-Lena


Den ser praktisk ut, men skulle knappast fungera i mitt hem, eftersom jag har så få öppna golvytor. Dessutom skulle jag aldrig skaffa en dammsugare som kostar mer än en månadshyra. Min dammsugare kostade 129 kr på Rusta!
Per Arne <perarnepost@hotmail.com>
Bäst just nu: Glögg
Värst just nu: Snöbristen
Göteborg, - Tue Dec 23 18:23:58 2008

Hrm... ska jag kanske vara glad över att ha en dyrare hyra än dig? ;=) Jag kanske verkar mer sansad då. Hihi! Men min aversion mot dammsugning är fortfarande lika sanslös.
Eva-Lena


Oj oj oj. Urban låter för bra för att vara sann. Du får rapportera om hur han sköter sig. Är nämligen helt enig med dig om nöjet av att dammsuga, så en liten Urban vore ju alltid välkommen. Men billig? Tja - allt är relativt.

Jag vill passa på och önska dig en riktigt God Jul. Hoppas på många tillfällen till mys, skratt och lugn och ro. Julkram till dig.

Barbro
- Mon Dec 22 16:35:24 2008

Tack, jag skickar en kram tillbaka och önskar dig och alla andra som tittar in här en skön jul!

Nej, billig är inte rätta ordet för Urban. Men jag tycker i alla fall att det är bra att man kan köpa självgående dammsugare utan att behöva betala 10 000-tals kronor, som för en tid sedan. Hoppas de blir ännu billigare framöver.
Eva-Lena


Vilken bra fotoväska! En sån skulle jag också behöva, då kanske systemkameran kom med ut lite oftare...
Bilderna nedanför tror jag är tagna i Äskhult. Dit åker vi gärna och fikar på sommaren, mysigare än så blir det nästan inte.

Eva
- Thu Dec 18 12:48:46 2008

Visst är bilderna tagna i Äskhults by i Kungsbacka kommun, ett kulturreservat cirka 5 mil söder om Göteborg. Under öppettiderna får man gå in i de gamla husen och där finns även ett café. Hönor strövar fritt och kossor betar runt knuten i de vackra landskapen. En skön och avkopplande miljö. :=) Och man hittar även bra fotomotiv i Äskhult! Bildsökning på Äskhult
Eva-Lena


Den väskan gillade jag - jag är ju en "baglady" och har känsla för det där med väskor. Men din fotofråga! Jag kan inte för mitt liv begripa var du befinner dig - och då har jag ändå ägnat en lång stund åt att googla på allehanda sökord (ödegård, gårdsmuseum och annat). Däremot ser jag att vi inte setts på länge - du har fått jättelångt hår! Time flies *s*
Barbro
Bäst just nu: Att det snart vänder och blir ljusare igen
Värst just nu: Är för tillfället ganska nöjd med tillvaron. *s*
Göteborg, - Sun Dec 14 17:42:10 2008

Du kanske tittar lite för nära Göteborg? Se svaret till Eva ovan. Äskhults by är väldigt mysig under de lite grönare årstiderna.
Eva-Lena


Du har en ny chans att ära Ordbrukarna med din närvaro på måndag 15 december. Det sista mötet före jul och kanske det sista i år!
Per Arne <perarnepost@hotmail.com>
Bäst just nu: Ordbrukarnas Antologi
Värst just nu: Min förkylning
Göteborg, - Thu Dec 11 21:52:45 2008

Det nappar jag på! Skriver en rad i min almanacka och hoppas din förkylning är över då. :=)
Eva-Lena


Så kan det gå! Denna text skulle platsa i Ordbrukarnas antologi, som jag sammanställer just nu!
Per Arne <perarnepost@hotmail.com>
Bäst just nu: Glögg
Värst just nu: Regeringen
Göteborg, - Tue Nov 25 23:40:01 2008

Åh, mitt samvete... jag hade ju velat skriva någon text även till årets antologi! Och varit med och spånat om den där kortfilmen, det verkar jättekul! Vart tog Ordbrukarhösten vägen för min del? Det har varit så mycket jobb, så jag har inte heller haft ro att gå på spinning eller massage eller telefonprata... :=(
Eva-Lena


Jag köpte "Lev livet fullt ut" av samme författare för många år sedan och har inte läst ut den än... Kanske ska jag plocka fram den och se om det går lättare nu?
Boken du berättar om blev jag nyfiken på också!

Carina <carinaronn@hotmail.com>
Bäst just nu: Snön som yr
Värst just nu: För mycket arbete
- Sun Nov 23 22:14:11 2008

Aha, är den kanske lite trögläst? Trist? Jag har inte läst den men förstått att Tolles böcker är välkända både i Sverige och utomlands. "En ny jord, ditt inre syfte" har man visst bildat utvecklingsgrupper kring, men jag har inte kollat hur de funkar (är ingen som gillar att gå med i olika rörelser).
Eva-Lena


Hej Eva-Lena. När du skriver om personlig utveckling, så måste ju jag vara med och tycka också :-)
Vi har nog lite olika mening om personlighet. För mig är det inte alls detsamma som egot. Personligheten är för mig den läggning du har, som: vänlig, gladlynt, energisk, eftertänksam osv. Och den tror jag inte vi kan frigöra oss från.
Däremot egot! - där har vi alla mycket att jobba med, som jag ser det.
Min bokhylla är fylld med allehanda böcker om andlighet och utveckling. Jag är sådan att jag läser - blir entusiastisk och sväljer (såvida jag inte känner ett stort motstånd omedelbart, vilket också händer) och sedan ligger det och gror. I sista änden tar jag bara till mig det som jag känner tilltalar mig efter en tids inre bearbetning - stötning och blötning.
Eckart Tolles bok Lev livet fullt ut är en favorit. Jag läste den i en stund när jag var i en stor svacka i livet och den gav mig oerhört mycket hjälp - tekniker och insikter föll på plats och bar mig stundtals genom vissa skeenden. Så fantastiskt kan det också fungera.
Och sedan blir man ju så klok, så klok så. Hmmm. Nej, det är lätt att "glömma" visdomsord i vardagen - prövningarna återkommer i ny modell, men en liten bit kommer man ju på vägen och varje gång man ser tillbaks och upptäcker att man inom sig reagerat helt annorlunda än vad man gjort tidigare i livet - ja, då känns det gott.
Du är en tänkande "August", det vet jag sedan gammalt - och jag önskar dig all lycka på vägen. Kramis

Barbro
Göteborg, - Tue Nov 18 10:27:44 2008

Roligt när andra (du) är med och tycker och tänker! :=)
Ja, jag uttryckte mig konstigt när det gäller personlighet, både när jag berättade om mina tankar för den där personen och i min text i Rullen. Jag vet och känner själv att det är skillnad på ego och personlighet. Men samtidigt tror jag att mycket av personligheten (både min och andras) bygger på egots erfarenheter och känslor, och det är dem jag försöker frigöra mig ifrån. Jag jobbar mig fram till att den personlighet som tillslut finns kvar enbart är baserad på "anden". Förstår du kanske lite tydligare hur jag menar om jag beskriver det så här? Jag hade inte de rätta orden från början eftersom jag inte tänkt mig ett ego inom mig förrän jag läste den här boken, och sedan har min forna bild av allting fortsatt att hänga med och jag vill inte släppa den helt. Att personligheten påverkas av egot, alltså. :=)

Jag tror att nästan alla känner igen sig i det du berättar när det gäller att läsa och ta till sig av böcker kring andlig och personlig utveckling. :=) Alla måste ju ta det i sin egen takt och smälta vad de får till sig, låta sig få egna insikter. Jag har börjat om nästan från början med vissa saker som jag har svårare för att växa ur.

Tack för de vänliga orden, jag önskar dig också all lycka på vägen.
Eva-Lena


Jag ramlade över ett av dina inlägg den 16 april 2005 om hur tvätt torkar. En liten kommentar eftersom du verkade gilla att roa din hjärna med något på lördagkvällar :). Jag tror inte att temperaturen skiljer speciellt mycket på de decimetrar längre ner som plagget är om det hänger på bredden eller höjden. Men, den största inverkar på hur snabbt din tvätt torkar är nog faktiskt gravitationen. Hänger din tvätt på bredden sprids vattnet ut över ett större område. Detta kan tydligt testas genom att hända en byxa med en tung linning med linningen upp eller benen upp. Byxan kommer torka mycket snabbare om den tynga linningen hänger uppåt och gravitationen drar ner vattnet till de tunnare delarna som torkar snabbare. Något att fundera på.
DaWa
- Sat Oct 18 21:18:29 2008

Ja, du har säkert rätt i att gravitationen påverkar torktiden även när det gäller jämntjocka plagg som skall torka. Det blir ju en mindre vattenmassa i varje millimeter av tyget när man låter tvätten torka horisontellt, som lättare kan avdunsta.

I min förra tvättstuga var det jättestor skillnad i temperatur beroende på höjdnivån, flera grader per decimeter kände jag, men i den nya tvättstugan har man en slags lufttorkare kombinerat med lägre temperatur och lägre temperaturskillnader. Båda teknikerna är ungefär jämbördiga men den senare är visst mindre energikrävande.
Eva-Lena


Oj, så intressant du beskriver detta med signaler och ettor och nollor. Vill verkligen veta mera!
Jerry <jerry.olsson@gmail.com>
- Tue Sep 30 18:43:39 2008

Ja, vem vill inte veta mer? Fast inte direkt kring ettor och nollor, men...
Eva-Lena


Livstidsfängelse finnes även i Sverige.
Under detta år försökte en livstidsdömd fånge få sitt straff omvandlat till ett tidsbestämt straff. Detta avslogs. Kvinnan i USA är inte unik på något sätt, förutom att hon har blivit en matyr i svensk media.
Är det moraliskt riktigt att hon försöker komma undan sitt straff genom att bli överförd till ett svenskt fängelse och kort därefter bli fri ?

sture
- Sun Sep 21 18:25:30 2008

Men hur lång var den avsatta tiden och brottets art jämfört med amerikanskans?
Eva-Lena


Moral är intressant som tankeämne, och svårt.

En spontan och kort förklaring för mig är ungefär "någon slags oskrivna regler för att underlätta för oss att leva tillsammans på ett bra sätt". Hederlighet kommer in där också.

Men sedan börjar det bli komplicerat, för jag tror att många av oss skapar vår egen moral. Nära sex innan äktenskapet som du skriver om, ligger otrohet. Vad är otrohet? Ge ett antal människor frågan så får du olika svar.

Går att utveckla mycket.

Är kul att se att du uppdaterar.

Åsa <asamagnusson1000@gmail.com>
Malmö, - Sun Sep 21 15:03:59 2008

Ja, det är lurigt med moral. Det är nästan så man kan känna sig omoralisk som försöker förstå den. ;=) Får väl se om jag försöker utveckla den något mer framöver.
Har inte haft så mycket skrivklåda nu, men kanske kommer den åter.
Eva-Lena


Vad är karriär egentligen? Tror det är mer individuellt än man tror. Just det här med att känna att man lär sig, utvecklar något tror jag är viktigt för många. Men många är nöjda med att göra ungefär samma sak också.

Jag har också gjort det där testet, men det strider på något sätt mot min personlighet att lägga ut resultatet.

Åsa
Malmö, - Sun Aug 24 16:46:14 2008

Om vad karriär är för något funderade jag en del på under år 2000 när jag skrev mina sidor om jämlikhet. Under rubriken "Karriär" där, kan man läsa om tankegångarna då och även enkäten som 112 personer besvarade.

Den allmänna bilden är fortfarande att karriär innebär ett chefsjobb eller ett jobb inom ett högavlönat yrke som kräver långa, höga utbildningar. Och att många sägs vilja göra karriär men inte får möjlighet att göra det - vilket felaktigt kan uppfattas som att många vill bli chefer eller få ett högavancerat jobb när de i själva verket mest vill utvecklas och breddas inom eller kring sitt område.

Så, jag nöjde mig med att uttrycka mig som jag gjorde i Rullen om det där personlighetstestet eftersom där var en del yrkesförslag som kräver långa, höga utbildningar. :=) Men jag håller med dig. Fast karriär är egentligen inget bra ord för utveckling, tycker jag.
Eva-Lena


Massage ja - det är fantastiskt skönt det. Under en lång period så unnade jag mig den lyxen minst en gång i månaden. Det gör underverk för både kropp och själ.
För några dagar sedan var jag faktiskt och inhandlade en massagedyna (OBH Nordicas Shiatsu Back Massager) och den är inte helt fel den heller - även om den inte kan konkurrera med en hel stol - för att inte tala om en utbildad massör.

Barbro
- Thu Aug 14 22:42:50 2008

Åh, jag visste inte att det fanns sådana dynor! Måste prova en sådan någon gång, det kanske är något för mig också. Massage är hur som helst grovt underexponerat bland människor i allmänhet, de som inte får massage regelbundet vet inte vad de missar (och det är väl tur det, kanske). :=)
Eva-Lena


Vad duktig du är på att skriva
Roger <s.er@telia.com>
Bäst just nu: Sommaren och att flytten är avklarad
Värst just nu: Att det går mot vinter
- Thu Aug 14 20:14:54 2008

Tack. Får se vad du har på gång i din blogg. Hoppas också att sommaren vill hålla sig kvar länge till.
Eva-Lena


Olympus 410E har om man tittar i manualen möjligheten att ställa in helt manuellt!
Egon
- Fri Aug 8 10:36:03 2008

Jaha, vad bra, då ska jag läsa om det! Har ju inte läst igenom hela manualen än, slapp som jag är. Hrm...Tack!
Eva-Lena


Tack för de orden. Tråkigt att du inte har kunnat köra så mycket den sista tiden, men ibland så får man nöja sig med det lilla. Själv har jag tutat runt på gator och torg med min nya pärla, jag verlkigen älskar den och njuter var dag jag kan ta ut den. Det har inte blivigt några längre resor då jag inte har hittat några fina väskor till den än, jag spånar just nu på en firma i USA som säljer specialdesignade väskor till motorcyklar. Det lutar åt det, men jag har inte bestämt mig än. Du kunde minsann ha hört av dig när du var här nere i Skåneland, vi har gevalia hemma, så vi kan ta emot oväntat besök. =)
Ha det bra
Kram Nallen

Björn <bjorn@salomonsson.st>
Bäst just nu: Min ledighet
Värst just nu: Jag har förlorat kontakten med sommaren
Malmö, - Wed Aug 6 22:02:36 2008

Jag har ju kunnat köra mycket hoj om jag vill, men det har ändå blivit mycket mindre eftersom jag jobbar på Hisingen numera. Köerna dit förökar sig snabbare än kaniner, så det är smidigare att åka båt eller spårvagn/buss. Och efter arbetsdagarna har det inte blivit av att jag plockat ut hojen eller så har jag haft annat på gång osv.

Kul att du trivs med din nya mc! Du kan inte använda ett par begagnade fula (billiga) väskor tills du hittat nya?

Jag och mc-kompisen var bara i Skåne ett par dagar. Efter halva sista dagen började det dessutom regna, så vi drog oss hemåt ganska tidigt.
Eva-Lena


Erkänn inte "ärkänn" som en del säger är nog relevant i sammanhanget.. vad det handlar om är att man oftast inte säger vad man verkligen tycker..
..erkänn att du verkligen tycker att tröjan är snygg istället för det du säger..

Rune-Banan igen
Bäst just nu: inget
Värst just nu: inget
Stora Tarmvredet, - Sun Jul 27 21:37:20 2008

Det är inte den formen av frågan som jag har hört, det var bara ett dåligt exempel jag hade. De har verkligen menat "Håll med om".

Förresten så erkänner jag att jag säger ärkänn, ärfaren, ärtappa, ärnå (även fast jag aldrig uttalar dem så tänker jag mig dem så när jag läser dem).

Varför det? Har ingen aning. Kommer det kanske från någon gammaldags form av ordet "är", som blivit till "er" i modern tid?
Eva-Lena


Gör det lätt för er och säg "tjugonollåtta" när ni konverserar..ööh,

nollåttan

Rune-Banan
Bäst just nu: tarmvred
Värst just nu: galla
Grönköping, - Sun Jul 27 21:26:58 2008

Ja, det är ungefär detsamma som att säga "tjugohundraåtta", tycker jag. :=) Men smaken är som baken. Eller som häcken, som en del kanske hellre säger. Det är en smaksak även det.
Eva-Lena (börjar få solsting nu?)


Det handlar om att vara språkligt konsekvent. Om du säger "tvåtusenåtta" så måste du även säga att andra världskriget pågick "ettusenniohundratrettionio till ettusenniohundrafyrtiofem" och att Gustav II Adolf stupade i Lützen "ettusensexhundratrettiotvå". Det är inte relevant att blanda in hur vi räknar pengar, för där gäller andra språkliga regler.
Per Arne
Bäst just nu: Glass
Värst just nu: Värmeböljan
Göteborg, - Sun Jul 27 18:10:31 2008

Jo, jag förstår att man har tänkt på att vara konsekvent (vad heter det som substantiv? Inte konsekvens, väl?), men det är ologiskt att benämna tusental som hundratal om det inte gäller att spara stavelser. Man sparade stavelser för årtalen 1101 - 1999, men därefter finns det inget att spara på genom att exempelvis säga "tjugohundraåtta" istället för "tvåtusenåtta". Kan man göra så när det gäller penningsummor och andra värden i hela landet, så kan man väl göra så när det gäller årtal också?
Eva-Lena


De språkliga felaktigheter som får mig att drabbas av tarmvred är bl.a: "Tvåtusenåtta" (istället för det korrekta "tjugohundraåtta") och "ätt" istället för det ljuvliga ordet "snabela".
Per Arne <denhardu@redan.ju>
Bäst just nu: Min nya elbas!
Värst just nu: Värmeböljan.
Göteborg, - Sat Jul 26 22:55:58 2008

Jag säger alltid Tvåtusenåtta istället för Tjugohundraåtta, som jag är smått allergisk mot. Hihi! Började skriva en förklaring här, men den blev lite lång så den hamnade i "Rullen" istället.
P.S. Grattis till din nya elbas!
Eva-Lena


Anmäler mig till klubben för borttappade ..... - ja, vad det nu var - har glömt!
Vad beträffar att se USB-minnet i datorn: måste det inte sitta i en av USB-portarna för att man ska kunna se det i datorn? Eller har jag missförstått din undran? Kanske jag har glömt hur det var, rodnar.
Jag håller för övrigt med dig i dina tankar om hur bortkastat det är med att ständigt försöka tillfredsställa omgivningens syn på mig. När jag i stället ska njuta av mina egna upplevelser och göra mitt bästa för att trivas och må bra. Hoppas du har det riktigt riktigt bra - sommarhälsning från Barbro

Barbro
Bäst just nu: Sommarvärmen - ljuvligt
Värst just nu: Sommarvärmen - phu
Göteborg, - Thu Jul 24 16:00:58 2008

Jo, det är klart att jag hade USB-minnet i USB-porten, och datorn kände av att jag hade den däri. Men sedan kunde jag inte lista innehållet eller föra över något till minnet eftersom jag inte hittade något sätt att göra det på. Har för mig att det gått utan problem tidigare, så jag blev ganska förvånad.
Eva-LenaTill huvudsidan!   Till senaste gästbokssidan! | Förra gästbokssidan